FOTO: null

Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ organizator je Sedmih susreta mladih pjesnika sa tromeđe Republike Srpske, Srbije i Hrvatske, na kojim danas učestvuje 12 pjesnika iz Sremske Mitrovice, Vukovara i Bijeljine.

Prema riječima direktora Biblioteke Jovana Cvjetkovića, ovo je tradicionalna manifestacija koju organizuje ova ustanova, a mladi pjesnici će danas pisati pjesme koje će biti objavljene u zborniku, koji izlazi krajem godine. 

"Ovo je prilika da na jednom mjestu, po sedmi put, skupimo mlade pjesnike koji su već postali i ozbiljni mladi pisci", rekao je Cvjetković izrazivši uvjerenje da će oni, u budućnosti, sačuvati lijepe uspomene na Bijeljinu. 

Cvjetković je istakao da se svake godine među mladim pjesnicima pojavljuje neko novo ime, te izrazio uvjerenje da će tako biti i ove godine. On je dodao da među ovim mladim stvaraocima ima i onih koji pišu i prozu. 

Nedeljko Terzić, rukovodilac Književne radionice na Međunarodnim susretima mladih pisaca, rekao je da, osim što se djeca iz tri zemlje svake godine sastaju i druže, oni na ovakvim susretima stiču i neka nova saznanja. 

"Do sada smo imali teme kojima smo se bavili i koja djeci koriste u njihovom stvaralaštvu, Sa djecom ćemo danas razmijeniti mišljenje i o temi `inspiracija", rekao je Terzić novinarima. 

On je dodao da će i na ovim susretima biti "stvoreno" jedno novo književno djelo, zbornik dječijih radova, koji će biti objavljen krajem godine. 

"To će biti trajna uspomena na ova druženja", rekao je Terzić. 

Bojana Patković, predsjednik KUD-a "Sloga" iz Vukovara, rekla je da Vukovar nastavlja tradiciju susreta djece iz ovog grada, te da je veliko zadovoljstvo gostovati u Bijeljini. 

"Najvažnije je da je djeci ovdje sve dobro organizovano, da se druže i da dobijaju podsticaj za novo i dalje pisanje", rekla je Patkovićeva. 

Rajko Sekulić, direktor Biblioteke u Sremskoj Mitrovici, rekao je da je ovaj grad učestvovao u svim dosadašnjim susretima mladih pjesnika u Bijeljini, ocijenivši manifestaciju dosta dobrom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )