FOTO: null

U Bijeljini danas počinje regionalna konferencija za nastavnike pod nazivom ,,U riječima je moć – jezik u funkciji kritičkog mišljenja,, koja će okupiti oko 320 učesnika.

Konferencija, koja će trajati do petka, 21. avgusta u etno-selu "Stanišići", okupiće nastavnike iz šest zemalja bivše Jugoslavije, najavljeno je iz Centra za obrazovne inicijative "Korak po korak" /"Step by Step"/. 

U okviru radionice učesnici će razgovarati i učiti o tome kako se može pomoći djeci da steknu sposobnosti koje će im omogućiti da istražuju i propituju pročitano, da zauzmu stav, nauče snagu argumenata, jasno artikulišu sopstvene misli i ideje, pišu, govore i efikasno komuniciraju sa ljudima i svijetom oko sebe. 

"Učesnike očekuje više od 60 radionica, male škole, dramske predstave i druge aktivnosti koje i ovoga puta svjedoče o posvećenosti, kreativnosti i profesionalnosti naših nastavnika", saopšteno je iz Centra. 

Na skupu će, kako se navodi, biti predstavljena i najveća internet-platforma za nastavnike http://inskola.com, kao i inicijativa za podršku najinovnativnijim nastavnicima. 

"Pokušaćemo da još jednom skrenemo pažnju na značaj ulaganja u kvalitetne nastavnike i kvalitetno obrazovanje", izjavila je izvršni direktora Centra, Radmila Rangelov Jusović. 

On je rekla da je konferencija i prilika da se promovišu aktivnosti 19 škola, učesnica projekta "Obrazovanje za pravično društvo", koje već dvije godine, uz podršku USAID-a, vrijedno rade na promovisanju univerzalnih vrijednosti kod djece. 

Konferenciju su u najvećoj mjeri finansirali nastavnici, uz podršku USAID-a, te organizacija, članica Međunarodne "Step by Step" asocijacije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )