FOTO: null

Među sedam tajnih mesta koja se ne mogu videti na Gugl mapama je vazdušna baza Volkel, Agencija za državnu bezbednost Tajvana, NATO baza Galenkirhen, Izrael i granica SAD i Meksika, objavio je portal Biznis insajder.

Vazdušna baza Volkel se nalazi na pola puta između holandskih gradova Ajndhovena i Najmegena, a sudeći prema dokumentima koje je objavio Vikiliks, američka vojska navodno je tamo smestila 22 nuklearna projektila zaostala i zperioda Hladnog rata. 

Nedaleko od španske obale Mediterana nalazi se zatamnjeni deo na Gugl kartama, a pretpostavlja se da se tamo još nalazi američki radarski sistem za nadgledanje tog dela Sredozemlja. 

Jedno od mesta, koje nije moguće videti na Gugl mapi jeste i brdo iznad tajvanskog glavnog grada Tajpeja, gde je smeštena tamošnja obaveštajna agencija. Do nje vodi samo jedan put i ne vidi se ni na satelitskim snimcima. 

Što se tiče Izraela, postoji nekoliko snimaka iz vazduha, ali ih nije moguće uvećati, pa su sve zgrade zamućene. 

Takođe, uz samu granicu Nemačke i Francuske, nedaleko od Kelna nalazi se gradić Galenkirhen, u čijoj je blizini smeštena vazdušna baza NATO koja je dobrim delom "zamućena". 

I nedaleko od španskog grada Kartagena tamna mrlja nešto skriva. Najzad, granicu između SAD i Meksika velikim delom čini reka Rio Grande. Međutim, jedan deo reke u okrugu Hudspet u Teksasu je zamagljen na mapama. 

Dvadesetak kilometara granice u blizini Sijudad Huareza je zamućeno, a veruje se da je to urađeno kako bi se otežalo krijumčarenje ljudi i narkotika preko granice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )