FOTO: null

Mještani nekada jedne, a sada tri mjesne zajednice sinoć su dali veliku podršku Srpskoj demokratskoj stranci i njenim kandidatima za dužnosti gradonačelika i odbornika u Skupštini Grada.

Na tribinama u Dvorovima,  Novim Dvorovima i Dijelovima kandidati SDS su predstavili rezultate koje je postigla lokalna uprav na čelu sa SDS-om, kao i planove za naredni period.

U svojim obraćanjima aktuelni gradonačelnik i kandidat SDS za novi gradonačelnički mandat Mićo Mićić je istakao da je zaštita od poplava, uz stvaranje uslova za zapošljavanje, prvi prioritet Gradske uprave:

-Prije nekoliko dana potpisan je ugovor sa predstavnicima Turske agencije o donaciji 4,7 miliona KM za uređenje korita rijeke Janje. Iz gradskog budžeta je već izdvojeno dva miliona KM za eksproprijaciju zemljišta za drinski nasip, a obezbijeđena su I sredstva za drinski nasip – istakao je gradonačelnik Mićić.

Kao veliku razvojnu šansu, pogotovo za ovaj dio Semberije, Gradonačelnik je naveo turizam i povezivanje turizma sa poljoprivredom:

-Pješačko-biciklistička staza koja je planirana za izgradnju od Gradskog parka, preko Pet jezera, Stanišića, Akva-parka u Slobomiru, Banje Dvorovi i nazad do Bijeljine će na novi nivo dići turističku ponudu Bijeljine. Povezivanje poljoprivrede sa turizmom je ogromna šansa i za zapošljavanje u tom sektoru i za poljoprivrednika i tu šansu moramo iskoristiti – bio je jasan je gradonačelnik Mićić.

Govoreći o Banji Dvorovi, Gradonačelnik je podsjetio da je šansu da se nađe strateški partner nažalost omeo ministar Petar Đokić, a da je jedan od najgorih poteza bilo otimanje CBR terapija od Banje zbog čega ova ustanova gubi preko 300.000 KM godišnje:

-Moramo naći partnera za Banju i jedini naš zahtjev Vladi je da nas ne ometaju u tim nastojanjima! A ako Dom zdravlja ima tri miliona KM dobitka treba da se zapitamo da li veliki dio tih prihoda potiče od činjenice da je od Banje otet CBR? I na čemu su to uštedili? Na zdravlju ljudi? Zašto ne ukinu participaciju kad se predstavljaju toliko humanima, umjesto da zarađuju na zdravlju ljudi? – upitao je Mićić.

Mićić se osvrnuo i na jučerašnje prijetnje omladinaca „Uspješne Srpske“ upućene dvjema kandidatkinjama na štandu SDS-a na Gradskom trgu:

-Hvata ih nervoza jer su svjesni da će doživjeti poraz, pa se, kao i sve kukavice, služe prijetnjama i to prema ženama. Mi se ne plašimo prijetnji izdajnika i možemo biti samo još odlučniji da istrajemo u našoj saradnji sa narodom! – poručio je Mićić.

Kandidat SDS za odbornika iz Dvorova Zoran Rankić je podsjetio da je u Dvorovima prethodnih godina izgrađena sportska sala u Osnovnoj školi, da je SDS donirao sredstva za zamjenu stolarije u toj školi, renoviran je Dom kulture, ali da je ostalo još posla da se uradi, između ostalog, i uređenje prostora ispred pošte, rješenje za restoran „Tinu“ i vilu „Tanasić“, revitalizacija staze prema Bijeljini i izrazio očekivanje da će ti poslovi poslovi biti završeni u narednom četvorogodišnjem periodu.

Gost na tribinama je bio zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović koji je pozvao stanovnike ovih mjesnih zajednica da organizuju sastanak na kojem bi im predstavio mogućnosti za dobijanje sredstava od Ministarstva za izgradnju infrastrukture u naseljima u kojima živi izbjeglo i raseljeno stanovništvo, kao i za projekte održivog opstanka, poput dobijanja sredstava za plastenike.

U Dvorovima se na tribini obratio i Nebojša Vukanović, predsjednik Stranke za pravdu i red, koji je pozvao građane Semberije da ne nasjedaju na obećanja SNSD-a i Milorada Dodika:

-Mi u Trebinju najbolje znamo koliko vrijede njihove prazne priče. Najbolje je podsjetiti se priče o aerodromu od prije nekoliko godina za koju se u samom početku znalo da nema ništa. NJegova vlast je unakazila Republiku Srpsku, a u Bijeljini je dovoljno pomenuti samo Bobar banku pa da se vidi kolike su razmjere uništenja – podsjetio je Vukanović.

Na tribinama u Dijelovima, Novim Dvorovima i Dvorovima su se obratili i nosilac liste Jovan Gajić, kao i kandidati za odbornike Tomica Stojanović, Mile Pejčić, Anka Todorović, Željka Grujičić, Slavko Novaković, Dragomir LJubojević, Miroslav Erić, Dragana Marjanović, Igor Novaković, Snježana Andrić. Slađana Tomić, Zoran Sofrenić, Vlado Simić, Darko Mitrić i Vlajko Lukić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )