FOTO: null

Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje šovinistički napad na snimatelja BN televizije Gorana Opačića u brčanskom naselju Klanac, koji je obavljao profesionalnu dužnost tokom policijske akcije „Taksi".

"Nismo iznenađeni reakcijom majke dilera droge i njenim izlivima mržnje prema Srbima, Republici Srpskoj i svemu što je srpsko, koliko odsustvom bilo kakve reakcije prisutnih pripadnika Policije distrikta", kaže se u OO SDS Brčko.

Ukoliko izostane adekvatna reakcija Jedinice za profesionalne standarde u Policiji distrikta prema pojedincima koji su odbili da zaštite novinarsku ekipu BN televizije, biće jasno da je njihovo uzdržavanje rezultat slaganja pojedinaca iz Policije distrikta sa ekstremno izrečenim šovinističkim stavovima.

"Takođe, očekujemo da se protiv Habibe Čačković podigne krivična prijava zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje", kaže se u saopštenju i dodaje da je će Klub poslanika SDS tražiti od Policije distrikta sačinjavanje i dostavljanje o tome informacije Skupštini Brčko distrikta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )