FOTO: null

Predstavnici Srpske demokratske stranke u zajedničnim institucijama BiH prisustvovaće sutra posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, zaključeno je na sjednici Predsjedništva te stranke koja je održana danas u Banjaluci, javlja novinar "Nezavisnih".

Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, rekao je da je vladajuća većiina u RS sjednicu zakazala da bi napravila svojevrstan linč srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama.

Bosić je rekao da od sutrašnje sjednice kolegijuma Narodne skupštine očekuje da pokaže minimum demokratičnosti i da srpskim predstavnicima u institucijama BiH omogući ravnopravno učešće u raspravi

"Ukoliko se to ne desi mi ćemo pred samu sjednicu i u toku sjednice razmotriti eventualne dalje mjere. Mi nismo delegirani od strane vladajuće većine, a na sjednicu dolazimo jer poštujemo dignitet institucije Narodne skupštione RS", rekao je Bosić i dodao da neće dozvoliti bilo kakav linč srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović rekao je da će posebna sjednica Skupštine početi sutra u 10 časova, a prije toga biće održan kolegijum.

Visoki funkcioner PDP-a i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak ponovio je danas  da PDP-ovi predstavnici u zajedničkim institucijama neće doći na sutrašnju posebnu sjednicu Narodne skupštine RS.

Na dnevnom redu posebne sjednice Narodne skupštine RS je jedna tačka:   "Ustavni položaj RS i zaštita njenih interesa na nivou zajedničkih institucija BiH".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )