FOTO: null

Gradske mjesne zajednice Novo Naselje i "Vuk Karadžić" sinoć su brojnim prisustvom građana na predizbornim predstavljanjima i podrškom kandidatima Saveza za promjene za gradonačelnika Bijeljine Mići Mićiću i kandidatima Srpske demokratske stranke za odbor

Obraćajući se mještanima u MZ "Vuk Karadžić", sadašnji gradonačelnik i kandidat za novi gradonačelnički mandat Mićo Mićić je istakao da je ponosan na činjenicu da je Grad Bijeljina lokalna zajednica sa jednom od najbržih stopa razvoja u regionu, ali i što je uspješno izgrađen imidž sredine u kojoj se iste šanse daju svim stanovnicima, bez obzira na mjesto rođenja ili bilo kakvu pripadnost:

- Najveće bogatstvo koji zajednica ima su ljudi! Zato Srpska demokratska stranka sve svoje aktivnosti sprovodi konsultujući se s narodom i zajedno s narodom. Infrastruktura koju sve ove godine gradimo je velikim dijelom izgrađena uz finansijsku podršku mještana, ali i zahvaljujući brojnim donacijama iz međunarodnih fondova koje smo dobili jer smo izgradili društvo u kojem se različite zajednice međusobno uvažavaju - istakao je Mićić.

- Znamo i kako dalje. Naša dva najvažnija prioriteta su stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta i odbrana od poplava. Iako to nisu direktne nadležnosti Grada, imamo obavezu prema našim građanima da učinimo sve da nas rijeke više ne plave i da zaposlimo mlade ljude koji treba da ostanu u svom Gradu - bio je jasan Mićić.

Na tribini u ovoj mjesnoj zajednici građanima se obratio i predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić koji je podsjetio da je u Jugoslaviji Brčko za Bijeljinu bilo primjer razvijenosti, a da je sada situacija obrnuta i da Brčaci gledaju u Bijeljinu kao uzor za razvoj:

- Brčko je projekat međunarodne zajednice i dobilo je ogromne donacije od kojih je jako malo urađeno. U poređenju sa Distriktom, Bijeljina je dobila mnogo manje donacija, ali je zahvaljujući dobroj upravi pod rukovodstvom Srpske demokratske stranke i pametnom korišćenju budžeta, postignuto mnogo više. Upravo zato, ne birajući sredstva, SNSD pokušava da se domogne Bijeljine. Ovaj put pokušavaju sa otpadnikom od SDS-a i baš zato će biti lakše da ih pobijedimo - ocijenio je Bosić.

Gradonačelnik Mićić i predsjednik SDS su se osvrnuli i na predstojeći referendum o Danu Republike:

- Niko nam ne može uzeti dan kada je stvorena Republika Srpska i obilježavaćemo ga bilo referenduma ili ne bilo - poručio je Mićić.

Predsjednik SDS je pozvao građane da izađu na referendum, ali i da ne nasjedaju na pokušaj SNSD-a da preko referenduma dobiju nekoliko glasova više.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )