FOTO: null

Srpska demokratska stranka je tribinama održanim 23. i 24. septembra u gradskim mjesnim zajednicama "Filip Višnjić" i Bogdanovića plac, odnosno, Modranu, Patkovači i Batkoviću ušla u poslednju sedmicu predizborne kampanje za lokalne izbore 2016. godine.

Pored kandidata Saveza za promjene za dužnost gradonačelnika Miće Mićića i kandidata SDS za odbornike u gradskoj Skupštini, na tribinama su kao gosti učestvovali i zvaničnici u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević, prof. dr Nenad Lalić, Predrag Jović i Igor Ostojić.

Obraćajući se građanima na ovim predizbornim skupovima, gradonačelnik Mićić je podsjetio na rezultate rada Gradske uprave, ali se osvrnuo i na način na koji politički protivnici pokušavaju da manipulišu javnim mnjenjem, kako bi postigli političke poene:

- O Srpskoj demokratskoj stranci najbolje govore rezultati koje smo postigli i projekti koje smo završili, odnosno, pokrenuli. Bijeljina od prije petnaestak godina teško da bi bila prepoznatljiva danas. Imali smo hrabrosti da pokrenemo rješavanje problema koji su postojali decenijama i uspjeli smo da od opštine, koja je bila u donjoj polovini opština u BiH po razvijenosti, zajedno s narodom stvorimo grad koji se svrstava u vrh spiska lokalnih zajednica po razvijenosti.

- S druge strane, naši protivnici pokušavaju da nam nametnu epitet izdajnika. To čine upravo oni koji za vrijeme rata ni dana ratišta nisu vidjeli, a koji danas zaduživanjem i pljačkanjem uništavaju Republiku Srpsku. Narod će znati da procijeni ko je tu, zapravo izdajnik i takvi će biti i rezultati izbora - siguran je Mićić.

Nosilac kandidatske liste Jovan Gajić je u svojim govorima na tribinama istakao da su članovi koalicije oko Zlatka Maksimovića najbolje pokazali kakvu politiku bi vodili kad bi se dokopali vlasti:

- Malo im je što pljačkaju cijelu Republiku Srpsku i što su odnijeli skoro 300 miliona maraka iz Bobar banke, pa hoće još! Poručuje im i Srpska demokratska stranka i narod Semberije da neće nigdje odnijeti ono što mi zaradimo našim rukama. Odbranili smo Bijeljinu mnogo puta do sada, odbranićemo je ponovo, zajedno s narodom - bio je jasan Gajić.

Na tribinama se obratila i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandra Pandurević koja je govorila o razlici između principijelnosti u politici i političkoj izdaji, ocijenivši  da su Zlatko Maksimović i ljudi oko njega svojom prodajom Miloradu Dodiku izdali ne samo SDS, nego narod Semberije koji im je dao povjerenje da sprovode politiku SDS:

- Prodajom samih sebe su se preračunali i narod će sad da im uskrati to povjerenje, jer izdajnici nisu na cijeni - poručila je Pandurevićeva.

SDS Bijeljina

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )