FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da će sljedeća inicijativa SDA, vjerovatno, biti da se od SDS-a traži da se više na popisu ne izjašnjavaju kao Srbi i pretpostavlja da će oni to i prihvatiti.

Odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše zahtjev Glavnog odbora SDA da stranačko Predsjedništvo u razgovorima sa SDS-om, NDP-om i PDP-om razmotri mogućnost uspostavljanja zajedničkih parlamentarnih većina u opštinama u Republici Srpskoj, Cvijanovićeva je istakla da, uprkos ovakvim inicijativama SDA "zagovara tezu da bi koalicija koja postoji na republičkom nivou, trebalo da postoji i na lokalnom nivou".

"Jednako sam demokrata da razumijem da nije moguće narediti tako nešto. Lokalnim odborima političkih partija se prepušta da sami odluče kakva će biti partnerstva na tom nivou, ali da se pitam i da može tako da bude, tražila bih da to bude jednoobrazna koalicija", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

"U pitanju je određena kombinatorika, jer svako slaže svoje većine u skladu sa onim kako može da odnjeguje određena partnerstva na lokalnom nivou. Veoma su šarolike skupštinske većine u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, a tako je pretpostavljam i u Federaciji BiH", dodala je Cvijanovićeva, koja je međunarodni sekretar SNSD-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )