FOTO: InfoBijeljina

Za mnoge građane u toku su posljednje pripreme ogreva za predstojeće hladne dane, a u „Šumama Republike Srpske“ saznajemo da brojne kategorije stanovništva mogu kupiti drva na rate.

„Moguća je kupovina ogrevnog drveta, na četiri rate, sindikalnim organizacijama preduzeća, ustanovama, državnim organima, udruženjima i tako dalje, uz predhodno obezbjeđenje garancije od strane pravnog lica čijem se članu odobrava prodaja“, rekli su za portal InfoBijeljina iz „Šuma Republike Srpske“.

Kako dodaju, prodaja ogrevnog drveta Udruženju penzionera, Republičkoj organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS, Boračkoj organizaciji Republike Srpske i Savezu organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida RS može se vršiti na šest rata.

Prema Proizvodno-finansijskom planu za 2019. godinu "Šuma Republike Srpske", u svim šumskim gazdinstvima u Republici Srpskoj, predviđeno je da se lokalno stanovništvo snabdijeva ogrevnim drvetom i putem maloprodaje u šumi na panju, odnosno da sami sijeku i izvoze drvo po cijenama iz Cjenovnika "Šuma Republike Srpske".

„Osim maloprodaje ogrevnog drveta na panju, građani mogu kupiti ogrevno drvo i na paritetu franko kamionski put, takođe po važećem Cjenovniku JPŠ 'Šume Republike Srpske'“, rečeno je portalu InfoBijeljina u ovom javnom preduzeću.


 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )