FOTO: null

Ukoliko je vaša mreža osigurana tajnom lozinkom, izvršene su provjere s providerom i sve je u redu s njihove strane, a internet veza je i dalje spora ili primjećujete neke druge čudne stvari na računaru, vrijeme je da testirate broj korisnika koji koristi

Kako danas sve više nas koristi bežični prenos signala sve je više i onih koji pokušavaju "upasti" i na osigurane i na slobodne Wi-Fi mreže i koriste internet besplatno.

Ko je na mojoj Wi-Fi vezi (Who is on my WiFi) je jednostavan program za detekciju korisnika prikačenih na neku bežičnu konekciju.

Nakon instalacije i pokretanja dobićete osnovno objašnjenje o načinu korištenja aplikacije, kao i opciju da skenirate svoju mrežu. Tada se pojavljuje tabela sa svim priključenim uređajima. Tu se vidi MAC adresa, kao i lokalna IP adresa.

Ukoliko imate puno povezanih uređaja, najlakši način za identifikujete je da isključujete jedan po jedan i po ponovnom uključivanju označite ih kao "poznate" ili nekim posebnim imenom...

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )