FOTO: InfoBijeljina.com

Zatvorski kompleks visokog nivoa sigurnosti u Bijeljini gradi se na lokaciji Golo Brdo, gdje već postoji zatvorski kompleks poluotvorenog tipa, saznaje portal InfoBijeljina.

"Cijeli kompleks će se sastojati od smještaja, radionica i servisnih službi za zatvorenike, te administrativnog dijela za osoblje", rečeno je za portal InfoBijeljina iz Press odjela Delegacije EU i Kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH.

Ukupni budžet projekta iznosi 4.484.742 evra, a radovi su zvanično otpočeli 15. avgusta ove godine i predviđeno je da traju 12 mjeseci.

Zatvorski kompleks u Bijeljini gradi se u sklopu novog projekta EU, koji se odnosi na podršku BiH u području vladavine prava u osiguravanju učinkovitosti, profesionalnosti i nezavisnosti sektora pravosuđa. Taj projekat koji EU finansira, a koji se tiče unapređenja kapaciteta za izvršavanje kaznenih sankcija, vrijedan je ukupno 7,5 miliona evra.


 
Radovi na još dvije lokacije

Obuhvaćene su tri lokacije. Osim Bijeljine, tu je i Zenica, gdje će, u kompleksu zatvora, biti izgrađen novi paviljon s ciljem poboljšanja postojećih preopterećenih struktura koje onemogućavaju efikasno upravljanje. Novi paviljon u Zenici obezbijediće odgovarajući smještaj i bolji nadzor zatvorenika.

Treći objekat će biti smješten u Orašju, a odnosi se na izgradnju zgrade za obrazovanje i  sportsku dvoranu u okviru postojećeg Odgojno maloljetničkog doma, koji će u velikoj mjeri doprinijeti rehabilitacijskim i obrazovnim aktivnostima ove ustanove.

Građevinski radovi na sve tri lokacije započeli su u julu odnosno avgustu ove godine.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )