FOTO: InfoBijeljina

Prema predatim finansijskim izvještajima za 2020. godinu, u Bijeljini postoji 169 poslovnih subjekata koji zapošljavaju samo po jednog radnika, saznaje portal InfoBijeljina.

Kako nam je potvrđeno iz Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), ukupan broj registrovanih poslovnih subjekata u gradu Bijeljina je 2.065.

To je nešto više firmi u odnosu na 2019. godinu. Naime, kako smo već pisali, u Bijeljini je, početkom oktobra 2019. godine, bilo registrovano tačno 2.013 firmi.

Zanimljivo, uprkos teškoj situaciji koju je izazvao virus korona, rastao je i broj firmi u RS. 

Prema saznanjima portala InfoBijeljina, u jesen 2019. godine u Republici Srpskoj bilo je registrovano 17.028 firmi. U prošloj godini, kako nam je potvrđeno, bilo ih je 18.597, a sada ih je blizu 18.800.

Inače, kada su u pitanju firme koje zapošljavaju samo po jednog radnika, ekonomisti su ranije ocjenjivali da one mogu biti podijeljene u dvije velike grupe. 

“Imate one koje su osnovali ljudi sa znanjem, a koji nisu mogli ili željeli da rade za druge, pa su sami pokrenuli svoj biznis i firme koje su osnovane samo zbog velikog prometa novca”, pojašnjavaju ekonomisti, te dodaju da je veliki broj onih koji su pokrenuli svoje poslove iz nužde, pa rade sami i kao direktor i kao radnik.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )