FOTO: Shutterstock

Neka pravila koja primenjujete od jutra mogu se odraziti na proces gubitka kilograma. Pogledajte ključna koja se tiču doručka, a mogu vam pomoći da smršate.

1. Unesite najmanje 8 grama vlakana
Vlakna će vas duže držati sitima pa nećete posezati za grickalicama do ručka. Zato je važno da vam doručak obiluje vlaknima.
 
2. Doručujte čim se probudite
Iskoristite potencijal organizma da sagoreva masti i jedite kad ustanete, tačnije, najkasnije sat vremena nakon buđenja. Na taj način podstičete metabolizam i izbjegavate kasnije napade gladi.
 
3. Jedite više proteina, a manje šećera
Slatka hrana možda izgleda primamljivo i idealno za prvi obrok, ali nije najbolji izbor. Ovakva hrana ima više kalorija, a daje vam manje energije. Zato jedite namirnice bogate proteinima, poput jaja i peciva od brašna od celog zrna žitarica.
 
4. Vodite računa o veličini porcije
Doručak treba da bude dovoljno obilan da vas zasiti, ali ne treba preterivati. U principu, ne bi trebalo da unesete više od 350 kalorija.
 
5. Nikada ne preskačite doručak
Preskakanje obroka nije dobro rješenje ako želite da smršate. Ovo se naročito odnosi na doručak. Kvalitetan doručak će vas zasititi, pa ćete tokom dana unijeti manje kalorija i nećete imati povećan apetit, piše Elle.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )