FOTO: null

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske domaćin je savjetodavnih dana na kojima će sutra i u srijedu, 27. aprila, u Bijeljini učestvovati predstavnici penzijskih fondova Srbije, Federacije BiH i Srpske.

Pomoćnik direktora Fonda PIO Brane Simanić rekao je Srni da je do danas stiglo 12 prijava građana koji će lično doći da riješe problem, a 16 prijava građana iz FBiH rješavaće posrednici koji će učestvovati na savjetodavnim danima. 

Simanić kaže da korisnici prava imaju mogućnost da u naredna dva dana na licu mjesta rješavaju svoj problem, a prema dosadašnjem iskustvu sa ranije održanih savjetodavnih dana gotovo 80 odsto predmeta riješi se još u toku pripreme susreta. 

Na međunarodnim savjetodavni danima savjetodavci iz Fonda PIO Republike Srpske, Federalnog zavoda PIO/MIO i Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije pružaće besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primjenom sporazuma u oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između BiH i SRJ. 

Iz Fonda navode da je to prilika da osiguranici i korisnici prava rasprave i razriješe eventualna sporna pitanja u vezi sa ostvarivanjem penzijskih prava. 

Savjetodavni dani biće održani u sjedištu Fonda PIO u Bijeljini u naredna dva dana od 9.00 do 17.00 časova za osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u BiH i Srbiji i za korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primjenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju. 

Iz Fonda navode da je prilikom dolaska potrebno ponijeti svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem kojom stranka raspolaže, kao i ličnu kartu ili pasoš.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )