FOTO: The Texas Tribune

Da bismo pobijedili pandemiju, moramo napasti korona virus agresivnom i ciljanom taktikom koja podrazumijeva testiranje svakog sumnjivog slučaja, izolaciju i brigu za svaki potvrđeni slučaj.

Slijedi pronalaženje i karantiranje svakog bliskog kontakta, poručuju iz Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije za BiH.
– Neke zemlje se bore sa kapacitetima za sprovođenje ovih ofanzivnih mjera. Nekoliko zemalja pokazalo je da je interna mobilizacija resursa iz manje pogođenih regija jedan od načina za povećanje kapaciteta. Pandemija se ubrzava.  Najvažnije je ono što možemo da uradimo. Ne možemo pobijediti samo braneći se. I mi moramo da napadnemo. Tražiti od ljudi da ostanu kući i druge mjere fizičkog distanciranja su važne za usporavanje širenja koronavirusa i kupovinu vremena, ali to je odbrana – stoji na Fejsbuk stranici Kancelarije SZO za BiH.

Podsjećaju da je više od 300.000 slučajeva COVID 19 do sada  prijavljeno SZO, te da je trebalo 67 dana od prvog prijavljenog slučaja do prvih 100.000 slučajeva, 11 dana za narednih 100.000 i samo četiri dana za još 100.000.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )