FOTO: null

Savjet ministara BiH razmatraće danas u Sarajevu izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2015. godinu, te informaciju o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembra 2015. godine.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će se na dnevnom redu sjednice naći i Nacrt zakona o pružanju besplatne pravne pomoći.

Pred ministrima će se naći informacija o izradi priloga institucija BiH za izvještaj o BiH za 2016. godinu i izvještaj o sprovođenju mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz izvještaja o BiH za 2015. godinu.

Biće razmatrana i informacija o rezultatima istraživanja javnog mnjenja: stavovi građana o članstvu u EU i procesu integracije u EU u 2016. godini.

Na dnevnom redu je i Nacrt sporazuma o grantu Trast fonda za globalne ekološke kapacitete i Specijalnog fonda za klimatske promjene /Projekat upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu/ između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u svojstvu agencije za implementaciju globalnih ekoloških kapaciteta i agencije za implementaciju Specijalnog fonda za klimatske promjene globalnih ekoloških kapaciteta, sa izvještajem o obavljenim pregovorima radi zaključivanja navedenog sporazuma.

Savjet ministara razmotriće i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti za BiH 2014. godine između BiH, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara BiH, i EU, koju predstavlja Evropska komisija.

Na sjednici će biti riječi i o nacrtu oduke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH - Crna Gora za 2014. godinu između BiH i EU, koju predstavlja Evropska komisija.

Ministri će razmotriti i prijedlog odluke o usvajanju godišnjeg programa za zaštitu potrošača u BiH za 2016. godinu.

Na dnevnom redu je i informacija o aktivnostima Ministarstva bezbjednosti BiH u prihvatu državljana BiH koji se vraćaju iz Njemačke u BiH na osnovu evropskog hitnog putnog lista za povratak.

Biće razmotrena informacija o aktivnostima na uspostavljanju mehanizma za izvještavanje o poljoprivrednim subvencijama u BiH u skladu sa obavezama notifikacije Svjetske trgovinske organizacije i informacija o uspostavljanju poljoprivrednog informacionog sistema u BiH, te izvještaj o međunarodnoj pomoći za sektor poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja u 2015. godini u BiH.

Pred Savjetom ministara naćiće se i godišnji izvještaj Ekonomski trendovi za 2015. godinu, izvještaj o radu Komisije za uništavanje droga za period od 1. januara do 31. decembra 2015. godine i izvještaj o radu Koordinacionog tijela zaduženog za praćenje Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske o saradnji u nadzoru granice za 2015. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova, a po njenom okončanju najavljeno je saopštenje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )