FOTO: glassrpske

SARAJEVO – Savjet ministara BiH usvojio je danas na telefonskoj sjednici Prijedlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, koji je, podsjećamo, jedan od 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, a koje BiH treba da ispuni na svom putu ka Evropskoj uniji.

Zakon će, kako je saopšteno iz Savjeta ministara BiH sada biti upućen Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po skraćenoj proceduri.
 
"Usvajanjem ovog zakona s oznakom ‘EI’ Bosna i Hercegovina želi poboljšati kapacitete za učinkovitiju borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma u korist poslovne zajednice i građana BiH. Novi zakon usaglašava sistem sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma u BiH sa standardima FATF-a i Moneyvala iz zadnjeg kruga evaluacije", saopšteno je iz Savjeta ministara BiH, prenose Nezavisne.
 
Dodaju da se na ovaj način šalje poruka Evropskom savjetu, koji raspravlja o politici proširenja EU.
 
Podsjećanja radi, Savjet ministara je u februaru usvojio i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o sprovođenju Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )