FOTO: null

LOPARE - Opština Lopare na godišnjem nivou izdvaja 60.000 KM za sufinansiranje prevoza učenika slabijeg materijalnog stanja, rekao je Srni načelnik ove majevičke opštine Rado Savić.

Savić je naveo da se pomoć za prevoz realizuje u sve tri osnovne škole, ali i u Srednjoškolskom centru "Vuk Karadžić" Lopare. 

On je rekao da je područje Lopara razuđeno, kao i da je iz godine u godinu uočeno smanjenje broja učenika, posebno u rubnim dijelovima, pa je opština odlučila da na ovaj način pokuša zadržati mlade. 

"Mladi se sve češće odlučuju za odlazak na školovanje u susjedne opštine, a ovo je samo jedan od načina da ih pokušamo zadržati", rekao je Savić i dodao da opština finansira i prevoz učenika na razna takmičenja, ali i druge školske aktivnosti. 

On je naglasio da je važno održati škole u funkciji i obezbijediti učenicima kvalitetan i bezbjedan dolazak u školu. 

Savić je najavio da će i u budžetu za iduću godinu biti izdvojeno 60.000 KM za potrebe prevoza učenika. 

U tri osnovne škole na području opštine Lopare školsku 2017/2018. godinu pohađaju 702 osnovca, a Srednjoškolski centar "Vuk Karadžić" pohađa 266 srednjoškolaca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )