FOTO: null

Načelnik opštine Lopare Rado Savić poručio je na prijemu za članove deset nevladinih organizacija i udruženja građana koji su se u ovoj godini posebno istakli u volonterskom radu, da opština nastoji da podstakne jačanje volonterskog rada i podigne solidar

Savić je povodom obilježavanja 5. decembra - Međunarodnog dana volontera, zahvalio volonterima koji su tokom godine organizovali niz humanitarnih aktivnosti i radili volonterski, a sve za dobrobit stanovništva, posebno onog kojem je ta pomoć bila neophodna. 

On je istakao da će opština Lopare sredstvima iz budžeta nastaviti da podržava projekte koje budu predstavili udruženja i nevladine organizacije, kao što su to i do sada činili. 

Predsjednik Omladinskog kluba "Oklop" Davor Vićić rekao je da se tridesetak članova kluba posebno istaklo u akciji prikupljanja pomoći za operaciju oka Terezi Tekić iz Peljava. 

"Za nepunih sedam dana smo prikupili potrebna sredstva za operaciju, odnosno ugradnju rožnjače naše sugrađanke koja je uspješno i završena", rekao je Vićić. 

Današnjem prijemu prisustvovali su članovi udruženja građana "Majevički akcijaši", "Eko-Leonarda", Crvenog krsta Lopara, Udruženja "Majevičana" iz Švajcarske, Omladinskog kluba "Oklop" Lopare, Svetosavske omladinske zajednice Lopare, Društva dobrovoljnih davalaca krvi "Majevica", Udruženja žena "Žene Majevice", Savjeta učenika Srednjoškolskog centra "Vuk Karadžić" i Udruženja paraplegičara oboljelih od dječije paralize i drugih trajnih invalidnosti. 

Međunarodni dan volontera proglasila je Generalna skupština UN 17. decembra 1985. godine kao podsjećanje na dan kada je 1970. godine sačinjen Program UN za volontere. 

Od tada se svake godine 5. decembra obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera čiji je cilj da se sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učine vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )