FOTO: InfoBijeljina

U Bijeljini je u toku podjela biračkog materijala za referendum na kome će se sutra odlučivati o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Predsjednik Komisije za provođenje opoziva Dijana Savić Božić rekla je novinarima da materijale preuzimaju predsjednici 183 biračka odbora koji ga nose na biračka mjesta, a zaštitu izbornog materijala obavlja policija koja će obezbjeđivati i izborni dan.
 
"Mi se puno ne obaziremo na zlonamjerne izjave. Predsjednici biračkih odbora aspsolutno su odgovorni za svoj rad i ne treba da slušaju političke subjekte što ih savjetuju, ni nosioce izvršne i zakonodavne vlasti, nego da rade isključivo po Izbornom zakonu Republike Srpske i Pravilniku o sprovođenju opoziva", istakla je Božićeva.
 
Ona je dodala da predsjednici biračkih odbora u svom radu treba da se drže uputstava koja im je Komisija dala i koriste ono što im je rečeno na obuci i ništa drugo.
 
"Sve druge zlonamjerne ili protivzakonite izjave ili uputstva koja se daju predsjednicima i članovima biračkih odbora ili posmatračima ne treba da slušaju i treba da rade isključivo po zakonu, jer na kraju krajeva, mi odgovaramo za to, a ne ti koji daju pogrešna uputstva", poručila je Božićeva.
 
Prema njenim riječima, pravo glasa u Bijeljini ima oko 112.000 birača.
 
Biračka mjesta biće otvorena sutra u 7.00 časova, a glasanje traje do 19.00 časova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )