FOTO: InfoBijeljina

Dijana Savić Božić, predsjednik Komisije za opoziv, rekla je da, zbog javnog poziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića i SDS-a da prave opstrukcije u vezi sa okretanjem glasačkih kabina, svi akreditovani posmatrači koji su predložili simpatizeri Petrovića i SDS-a od jutros prave problem na biračkim mjestima članovima i predsjednicima biračkih odbora.

 
"Ova komisija radi pod pritiskom sve vrijeme od njenog konstituisanja. Postoji blokada od strane gradonačelnika i Gradske uprave. Gradonačelnik je, primijetili ste, javno pozvao na sprečavanje izbornog procesa tamo gdje glasačke kabine nisu okrenute prema zidu, nego onako kako on misli da treba", navela je Savić Božićeva.

Ponovila je da posmatrači blokiraju rad biračkih odbora jer kabine nisu okrenute kako njima odgovara. Istakla je da za to postoje sankcije.

Ona je dodala da je na svakom biračkom mjestu problem sa kojim od šest časova pokušava da se izbori sedam članova Komisije.
 
Na pitanje da li je reagovala policija, Božićeva je rekla da će se to vjerovatno uskoro dogoditi.
 
"Policija će reagovati kada ja dam nalog za procesuiranje, što će vjerovatno biti uskoro, ako se ne uradi kako je rečeno", najavila je ona.
 
Predsjednica Komisije za opoziv je istakla da ne postoji dilema u Izbornom zakonu Republike Srpske i Pravilniku o sprovođenju opoziva gdje treba da bude okrenuta kabina.
 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )