FOTO: null

Savez za promjene /SzP/ odlučio je da prekine svaku vrstu saradnje i komunikacije sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i njegovom strankom SNSD-om, jer se, kako tvrde, ne ponaša kao predsjednik Republike.

Nakon sastanka predstavnika SzP, predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je "Dodik zabranio Vladi da prenosi bilo kakve pozitivne vibracije sa svog na nivo opštine". 

On je dodao da se Vlada sada pokušava "oprati" od Dodikovih stavova najavom da će u četvrtak u Istočnom Sarajevu održati sjednice sa načelnicima opština sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Govedarica je rekao da SzP traži od Vlade Republike Srpske da bude vlada svih građana, bez obzira ko je načelnik opštine. 

"I do sada smo imali priliku da vidimo kako se Dodik ponaša prema svojim neistomišljenicima, čime je rušio ustavni poredak u Republici Srpskoj, ali je za nas ovo izuzetno zabrinjavajuće jer se dešava nakon izbora i njegove trijumfalne pobjede. Ovo je užas koji mora da prestane", ocijenio je Govedarica. 

Prema njegovom riječima, ovakvo rušenje ustavnog poretka u Republici Srpskoj neće lako proći. 

"Ozbiljno ćemo razmotriti koje sve pravne radnje treba da se preduzmu. U narednim danima formiraćemo tim advokata koji će razmotriti u kojim segmentima Dodik ruši Ustav Republike Srpske", kaže Govedarica. 

On je dodao da će urgentno održati sastanak sa svim načelnicima u kojima je pobijedila opozicija da bi vidjeli kako se postaviti prema Vladi. 

"Ako Dodik, Vlada Srpske i SNSD u Republici Srpskoj žele radikalizaciju odnosa - dobiće to", dodao je Govedarica. 

On je pozvao sve načelnike opština u kojima je na vlasti SDS, ali i ostale da budu načelnici svih građana i da ih ne dijele. 

"Imao sam namjeru da sa njim razgovaram u interesu građana Republike Srpske. Tražio sam teme o kojim treba da razgovaramo, ali nakon užasnog stanja u kojem se ruši ustavni poredak Srpske, komunikaciju i saradnju sa mnom neće imati", dodao je Govedarica. 

On je naveo da SzP razmišlja i o napuštanju Narodne skupštine Republike Srpske, te najavio da će uskoro biti održana sjednica Predsjedništva SDS-a na kojoj će biti razmatrano i to pitanje. 

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da su svi opozicioni načelnici od 2012. godine suočeni i sa "crnom knjigom" i blokadom opština, a Dodikova izjava je samo "legalizacija" onoga sa čime se opštine i gradovi bore već četiri godine. 

"Već smo navikli da budemo opštine drugog ili trećeg reda", tvrdi Miličević. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )