FOTO: null

Savez sindikata Republike Srpske smatra da je žalosno što se vlast unaprijed pripremljenim amandmanima na Zakon o radu štiti od snage radnika okupljenih u ovom savezu i saveznike traže u onim sindikatima koji "izdajući radničke interese, nezapaženi vire i

U pismu upućenom potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću Savez sindikata navodi da je zabrinut za sudbinu sebe i svoje djece, jer im oni koji treba da ih štite "samo na osnovu vlastitog straha procijene da će se desiti kosovski scenario, da će biti ubačeni strani elementi, elementi iz nekakve BiH".

"Kakve su to procjene i dojave i kako možemo da budemo sigurni u nešto sutra kada nas danas lažete i obmanjujete. Zar bilo ko u Republici Srpskoj treba da se plaši gladnih, poniženih i obespravljenih radnika? Da se plaši ne treba, ali treba da se stidi", smatraju u Savezu sindikata.

Sindikat je ocijenio da je "žalosna i vlast koja na kartonske transparente i plastične pištaljke kupljene u kineskoj prodavnici šalje kordone policije".

"Hvala vam što ste nam otvorili oči da vidimo koliko smo jaki, pa nam Zakonom i primjenom sile želite potkresati krila. Zalud vam trud majstori - svirači", navodi se u saopštenju iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )