FOTO: null

Savet ministara BiH uporan je u nameri da vrati isplatu takozvanog “belog hleba” barem na šest meseci, iako je Parlamentarna skupština BiH na predlog poslanika SBB u Predstavničkom domu Damira Arnauta usvojila izmene Zakona o platama i naknadama u institu

Predlog da u zakon ponovo bude uvedena isplata „belog hleba“, i to u trajanju od šest meseci nakon isteka mandata zvaničnika, našla se na dnevnom redu današnje sednice Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma, koja će odlučivati o njegovoj daljnjoj sudbini, piše Avaz.

Bit će ovo prilika da članovi Komisije iz SDA, DF, SNSD, SDS koji su ranije uz SBB podržali ukidanje isplate ovih naknada, sada pokažu ostaju li dosledni svom ranijem stavu i opredjeljenju da su za istinske uštede i provedbu jednog od najvažnijih zahtjeva koji su građani ispostavili i tokom najmasovnijeg socijalnog bunta 2014. godine.

Biće zanimljivo videti obrazloženje Saveta ministara BiH, koje traži da se državnim ministrima, njihovim zamjenicima, članovima Predsedništva BiH i državnim parlamentarcima tzv. beli hleb isplaćuje šest meseci, jer je Ustavnopravna komisija već jednom vratila ovaj predlog.

Prema podacima Centra za istraživačko novinarstvo, tokom šest godina 476 funkcionera bilo je na “belom hlebu” i dobilo je 8,5 miliona KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )