FOTO: iskra.co

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić istakao je da zlonamjerna, netačna i provokativna izjava odbornika SDA u Skupštini grada Bijeljina Jusufa Trbića u kojoj je Vojsku Republike Srpske nazvao "Karadžićevim fašistima".

Savčić smatra da nema dileme da je to provokacija, prije svega, što je Trbićeva izjava netačna i licemjerna iz mnogo razloga. 

"Ako krenemo od pretpostavke individualne odgovornosti za sve što se dešavalo na ovom ili bilo kom drugom prostoru, onda ne možete cijelu organizaciju učiniti odgovornom za nešto i nazvati je takvim strašnim imenom", rekao je Savčić Srni. 

On je istakao da bi Trbić trebalo da dobro povede računa o svakoj riječi koju izgovori i da preuzme odgovornost koju ima kao čovjek koji predstavlja svoj narod u Bijeljini. 

"On treba da razmišlja i o njihovoj poziciji kada izgovara takve riječi, da ne stvara zlu krv i ponovo nas vraća u vremena za koja smo mislili da su nepovratno iza nas", rekao je Savčić. 

On je ocijenio da je potrebno otvoriti neka pitanja i utvrditi konačnu istinu, koja će pokazati ko je fašista. 

"Čak ako, nažalost, Radovan Karadžić i bude presuđen, treba dobro pogledati kada je on to i gdje naredio da se počini bilo kakav zločin", rekao je Savčić. 

On smatra da Trbićeva izjava treba da bude poruka i Bošnjacima da vode računa koga biraju da ih predstavlja kako na lokalnom tako i na svakom drugom nivou. 

"Oni koji su stalno protiv mira i koji iznose netačne tvrdnje i to one koje najviše bole Srbe nisu dobar primjer", rekao je Savčić. 

Trbić je za skupštinskom govornicom 25. februara rekao da su za rušenje džamije u gradu odgovorni "Karadžićevi fašisti", zbog čega je dobio opomenu skupštinskog rukovodstva, a dvojica odbornika SNSD-a su zbog ovakvog istupa napustila zasjedanje Skupštine grada. 

Incident se dogodio pred kraj tročasovnog skupštinskog zasjedanja, tokom razmatranja izvještaja o radu Turističke organizacije Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )