FOTO: null

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić izjavio je danas u Banjaluci da je cilj u narednoj godini poboljšanje društvenog statusa ove organizacije.

"U Republici Srpskoj djeluje 21 organizacija koja je od javnog interesa. BORS mora imati bolji status u odnosu na ostala udruženja, jer ispunjava sve uslove za tako nešto", rekao je novinarima Savčić, nakon redovne Skupštine ove organizacije.

On je istakao da bi se i u narednoj godini institucije Srpske aktivnije trebalo da pozabave zapošljavanjem boračkih kategorija.

"Zapošljavanje je rak rana čitavog našeg društva i to je pitanje na kome ćemo neprekidno insistirati. Program stambenog zbrinjavanje će da bude nastavljen, ali moraju biti prikupljeni precizniji podaci o porodicama koje nemaju riješeno stambeno pitanje", kaže Savčić.

Savjetnik u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milan Torbica naglasio je da će se raditi na poboljšanju društvenog statusa BORS-a.

"Mora se više raditi i na rješavanju pitanja zapošljavanja boračkih kategorija. Međutim, to pitanje zavisi od ukupnih društvenih prilika, odnosno poboljšaa ekonomske situacije u Srpskoj", naveo je Torbica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )