FOTO: null

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović istakao je danas da je za provođenje Akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu predviđeno izdvajanje 10,3 miliona KM.

Savanović je naglasio da je navedenim planom predviđeno zapoljšavanje više od 2.000 ljudi.

"Aktivnosti u vezi sa realizacijom ovog plana vodi Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, a očekujem da do kraja aprila bude raspisan javni poziv", rekao je Savanović tokom "Aktuelnog časa" u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naveo da je smanjen broj nezaposlenih u Republici Srpskoj u martu ove godine u odnosu na isti period prošle godine za 1.500 ljudi i da je trenutno, prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje, 142.245 nezaposlenih u Srpskoj.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je Vlada Srpske usvojila Pravilnik o sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

On kaže da lokalni organi vlasti na Palama nemaju ovlaštenje da utiču na rad MUP-a, niti da sugerišu gdje treba da bude sjedište Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

"Od stanja na terenu i stanovništva mislimo da je bolje da sjedište CJB-a Istočno Sarajevo bude u donjem dijelu grada, s obzirom da je tamo većina bezbjednosnih događanja. U svakom slučaju, javnost će na vrijeme biti obaviještena da li će biti izvršena dislokacija ovog centra", kaže Lukač.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )