FOTO: null

SREBRENICA - Načelnik Opšine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da će dio sredstava od milion evra, koji će biti osiguran današnjim potpisivanjem memoranduma BiH i Saudijskog fonda za razvoj, biti namijenjen za izgradnju kuća za mlade bračne parove.

Duraković u izjavi za Fenu kaže da će drugi dio sredstava biti usmjeren za poljoprivredni razvoj, jer Opšina Srebrenica, ističe, ima dosta potencijala za razvoj poljoprivrede. 

Današnja aktivnost je, naglašava, rezultat dugogodišnje saradnje s Ambasadom Saudijske Arabije u BiH. 

Potpisivanjem dvaju memoranduma  Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj biće osigurana sredstva za opremanje Istraživačkog instituta "Kralj Salman bin Abdulaziz" na Univerzitetu Sarajevska škola za znanost i tehnologiju te obnovu 55 kuća u Srebrenici. 

Kako je najavljeno iz Ministarstva financija i trezora BiH, ministar Vjekoslav Bevanda i generalni direktor i potpredsjednik Saudijskog fonda za razvoj Yousef bin Ibrahim Al-Bassam potpisat će memorandume danas u Sarajevu. 

Memorandumom o razumijevanju biće osiguran grant od 10 miliona dolara za Istraživački institut, a drugim osiguran iznos od milion evra za obnovu 55 kuća u Srebrenici i nabavku poljoprivredne opreme.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )