FOTO: Srna

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Đi Pingom o nastavku uspješne saradnje sa posebnim akcentom na realizaciji zajedničkih projekata iz oblasti energetike, te izgradnji i rekonstrukciji putne infrastrukture.

Dodik je zahvalio Kini na pomoći koju je ova država pružila Republici Srpskoj i BiH u borbi protiv pandemije virusa korona i solidarnosti koju su pokazali, posebno kada je riječ o nabavci vakcina protiv kovida 19.
 
Na sastanku, koji je održan u sjedištu Vlade Republike Srpske, razgovarano je i o unapređenju saradnje na svim nivoima i ukazano na potrebu njegovanja dobrih prijateljskih odnosa i međusobnog povjerenja, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.
 
Kineski ambasador je naglasio da Kina ostaje pri stavu da se ne miješa u unutrašnje stvari drugih zemalja, te da je dijalog ključ za međusobno razumijevanje i napredak BiH.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )