FOTO: null

Samo nekoliko dana nakon što je priveden na krim-obradu zbog devet teških krađa na području Banjaluke koje su rasvijetljene, policija u ovom gradu ponovo je uhapsila Danijela Maleševića (30) zvanog Džo zbog novih.

Kako "Nezavisne" saznaju, ovoga puta ovaj višestruki kradljivac uhapšen je nakon što je u svom pohodu u noći sa subote na nedjelju opljačkao servis mobilnih telefona i aparata "Mobiks" u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, a zatim pokušao provaliti u štampariju "Mikroprint" u Jevrejskoj ulici, ali nije uspio.

Iz servisa mobilnih telefona i aparata, u koji je preko prozora provalio oko 1.30, uspio je ukrasti digitalne fotoaparate, mobilni telefon i punjač za mobilni telefon, a petnaest minuta kasnije krenuo je na štampariju, ali je zbog velike buke koju je pravio odustao, jer se bojao da će biti primijećen.

Nakon pohoda uhvaćen je u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka, kada se vraćao po plijen koji je bio ostavio.

"Nakon prijave da su izvršena krivična djela policija iz stanice za intervenicije je izašla na teren. U Ulici Zmaj Ognjenog Vuka primijetili su muškarca koji je sa sebe zbacio ruksak kada je opazio policajce i otišao. Policija je ostala na licu mjesta i sačekala ga, a uhapšen je nakon što se vratio po ruksak", kazala je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Kako je kazala, u ruksaku su pronađeni fotoaparati, mobilni telefon i punjač za mobilni telefon, koji su izuzeti i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Malešević je, nakon što je uhapšen u ponedjeljak, predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjaluci na dalje postupanje uz izvještaj o počinjenim teškim krađama, a iz Tužilaštva su predložili da mu se odredi pritvor.

Podsjećamo, Džo je u svojstvu osumnjičenog saslušan u policiji prošle sedmice zbog devet teških krađa i tri krađe u pokušaju.

Tokom istrage kod njega je pronađen i oduzet alat koji je koristio za pljačke.

Inače, Malešević pljačka uglavnom u noćnim satima, kada dolazi do ugostiteljskih objekata, roštiljnica i butika, a zatim pajserom ili šrafcigerom obija vrata i uzima sve što se nađe pred njim, pa čak i alkohol i odijela.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )