FOTO: N1

Sarajlije su 23 dana morale apstinirati od posjeta ugostiteljskim objektima, a tom periodu danas se kraj. Nove ublažene epidemiološke mjere Vlade kantona Sarajevo predviđaju otvaranje bašta i terasa ugostitljeskih objekata.

Odluka je došla nakon ozbiljnog dvosedmičnog opadajućeg trenda brojeva novozaraženih i smanjenja pritiska na zdravstvene ustanove te zbog apela ugostitelja da se nalaze u neravnopravnom položaju u odnosu na neke druge djelatnosti, kao i kolege iz drugih kantona gdje nije bilo ovakvih mjera.
 
Od danas u kafićima i restoranima goste se može usluživati u otvorenim baštama i na terasama tih objekata. Ugostitelji će se morati pridržavati ranije propisanih mjera koje se odnose na razmak stolova, ograničen broj gostiju, redovne dezinfekcije i nošenja maski.
 
Od ponedjeljka će biti dozvoljen rad i teretanama, samo za individualne treninge, te bazenima i sportskim centrima samo za profesionalce odnosno takmičare.
Kako je navedeno pratitće epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo i, u skladu s utvrđenim stanjem i preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, po potrebi revidirati donesene mjere.
 
Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo prijavljeno je bilo 99 novozaraženih pacijenata, a na bolničkom liječenju i dalje se nalazi 547 pacijenata, prenosi Klix.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )