FOTO: Avaz.ba

Midhat Čardaković (45) ubijen je nožem u srijedu naveče kod svoje kuće u sarajevskom naselju Ahatovići, a njegova 36-godišnja supruga Enisa je povrijeđena tokom sukoba komšija.

Ubistvo i pokušaj ubistva desili su se u srijedu naveče pola sata prije ponoći, a policija je nakon zločina uhapsila Senada Šabića (51) i njegovog sina Aldina (20), te njihovog poznanika Hameda Šutrovića (21). 

Prema nezvaničnim informacijama mještana, supružnici nisu imali veze sa sukobom komšija koji žive nedaleko od njih, a kako kažu, zatekli su se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Naime, prema nekim pričama, navodno su se trojica osumnjičenih međusobno sukobili i jedan od njih je pobjegao do kuće Čardakovića, a po dolasku ostalih, tu su muškarci nastavili svađu.

Takođe prema nezvaničnim informacijama, nastradali Midhat je navodno izašao da vidi zašto galame pa ih upozorio, ali je onda jedan od osumnjičenih nasrnuo na njega nožem. Čardaković je preminuo na licu mjestu, a koban je navodno bio ubod nožem u vrat. 

Njegova supruga Enisa je povrijeđena dok je pokušavala odbraniti muža od pomahnitalog nasilnika, a kobne noći je prevezena na Kliniku za torokalnu hirurgiju KCUS, gdje je zadržana na liječenju.

Ipak o tome šta se tačno desilo, utvrdiće policijska istraga.

Naime, oko 23.30 obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je došlo do narušavanja javnog reda i mira svađom osoba u Ranovačkoj ulici, područje opštine Novi grad Sarajevo.

"Nakon svađe je usljed upotrebe noža tjelesne povrede zadobio muškarac,  od kojih je preminuo na mjestu događaja. Žena je zadobila lake tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezena i hospitalizovana u Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS", naveli su iz MUP-a KS.

Dodaju da je radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela ubistvo i ubistvo u pokušaju policija identifikovala, pronašla i uhapsila tri osobe koje se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )