FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je potpisao memorandume o saradnji sa Udruženjem za odgovorno upravljanje ličnim finansijama „U plusu“ i Udruženjem „Infohaus“.

Memorandumom sa Udruženjem „U plusu“ je predviđena saradnja između Gradske uprave Grada Bijeljina i ove nevladine organizacije na obrazovanju građana za korišćenje finansijskih instrumenata, njihovom boljem upoznavanju sa pravima i obavezama korisnika finansijskih usluga, kao i širenje svijesti o važnosti odgovornog upravljanja ličnim finansijama. Аktivnosti predviđene ovim memorandumom predstavljaće unapređenje kvaliteta savjetodavnih usluga na rješavanju problema prezaduženosti koje građanima od početka 2014. godine daje Služba besplatne pravne pomoći u okviru Gradske uprave.

Memorandumom o saradnji sa Udruženjem „Infohaus“ dogovorena je saradnja na izradi strategije za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou, pri čemu će „Infohaus“ davati konsultantske usluge Radnoj grupi za izradu Strategije za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou osnovanoj u okviru Gradske uprave. Ovom strategijom biće predviđene mjere i nosioci aktivnosti na sprečavanju pojave korupcije, kao i edukativne aktivnosti i unapređenje svijesti zaposlenih u Gradskoj upravi o štetnom uticaju korupcije na društveni razvoj. Radna grupa će pri izradi Strategije neposredno sarađivati sa Helsinškim odborom za ljudska prava Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )