FOTO: null

Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik i direktor Agencije za mala i srednja preduzeća opštine Ugljevik Milorad Jovičić održali su sastanak sa direktorom Omladinskog centra „Vemont“ iz Brčkog Damirom Radenkovićem.

Sporazum o saradnji  između ovih strana  potpisan je još 2013. godine  da bi ovih dana došlo i do konačne njegove realizacije.

Nakon sastanka načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izjavio je da će iskoristiti referentnost partnera koji su im ponudili saradnju na projektu raspisanom od strane evropske komisije. 

Omladinski  centar Vermont pružiće nam podršku u narednom periodu kako bi smo na bolji i kvalitetniji način mogli aplicirati za novčana sredstva koja se dodjeljuju od strane EU. Mi smo  aplicirali i za određene projekte koji bi nam pomogli na poboljšanju uslova života građana naše opštine.“, rekao je Perić.

Milorad Jovičić direktor Agencije za mala i srednja preduzeća opštine Ugljevik izjavio je postoje određene šanse da se dobiju novčana sredstva u vrijednosti od 150 000 evra.

„Projekat bi se u 70 % provodio u opštini Ugljevik, a 30 % aktivnosti bi bilo u Loparama, Brčkom i Bijeljini. Nakon ovog projekta lakše ćemo moći i aplicirati i dobijati sredstva od evropskih fondova, a takođe kao indikator dobrih aktivnosti trebalo bi da se zaposli par mladih ljudi zahvaljujući ovom projektu.“, rekao je Jovičić.

Ovim dokumentom obavezuju se obje strane  da će zajednički raditi na stvaranju  povoljnije poslovne klime za razvoj malih i srednjih preduzeća,jačanje njihovih kapaciteta i konkurentnosti na postojećim tržištima,a ujedno ovo je prilika i za otvaranje novih tržišta,a sve to zahvaljujući iniciranim projektom „Uspostava Centra za savjetovanje i razvoj malih i sednjih preduzeća opštine Ugljevik“. 


Pripremila:Snežana Milošević 

Foto:Mladen Vasilić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )