FOTO: null

Gradska uprava Grada Bijeljina podržava pokušaje pojedinih pokreta i nevladinih organizacija da dovedu strane investitore i tako unaprijede privredu našeg Grada.

Odličan primjer takvih pokušaja je i dovođenje „ruske privredne delegacije“, kao i iskazivanje namjere italijanskog „partnera“ za ulaganje u Bijeljinu nakon lokalnih izbora, a sve u režiji Pokreta „Uspješna Srpska“.

Ipak, trebalo bi analizirati ozbiljnost, odnosno, neozbiljnost ovih aktivnosti.

Javnosti su predstavljeni članovi ruske delegacije, ali građani nisu uspjeli da saznaju nazive ruskih kompanija koje predstavljaju - sve što je objavljeno je da su to predstavnici „koncerna za hemijsku industriju“, „širokog agrarnog holdinga“ ili „holdinga u okviru kojeg su preduzeća u oblasti medicine, građevinarstva i ugostiteljstva“, a na internetu nema ni pomena imena ovih „biznismena“.

Internet-stranica italijanske kompanije „Valpoličela Enerdži“ (www.valpolicellaenergie.com) izgleda krajnje neugledno, nisu navedeni projekti koje je realizovala ova kompanija, kontakt-adresa navedena na stranici očigledno služi za ukras stranice, a ne za kontakt sa menadžmentom kompanije s obzirom da na elektronske poruke ne odgovaraju, partneri navedeni na stranici takođe uglavnom imaju neugledne stranice ili su one nepostojeće... Sve ovo su početni pokazatelji, pogotovo u Zapadnoj Evropi, da je ovakva kompanija nepouzdana.

Gradska uprava Grada Bijeljina vjeruje da ovakve medijske promocije nisu predizborna kampanja Pokreta „Uspješna Srpska“, pa vođama ovog Pokreta dobronamjerno preporučuje da, kad već u ličnim kontaktima nisu uspjeli da prozru namjere ovakvih i sličnih "investitora", iskoriste mogućnosti informacionih tehnologija da provjere njihov kredibilitet.

Takođe, pozivamo Pokret „Uspješna Srpska“ i ostale nevladine organizacije i stranke da svojim djelovanjem daju realni doprinos privlačenju investitora i otvaranju novih radnih mjesta, umjesto poteza kakav je bila nedavna besmislena odluka skupštinske većine da obustavi postupak licitacije građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni.

U suprotnom, prave početničke politikantske greške i ispadaju neozbiljni, žrtve potencijalne prevare, a nekome čak i smiješni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )