FOTO: InfoBijeljina

Saobraćajne gužve i pravi kolaps u centru Bijeljine više nisu svojstvene samo u jutarnjim i popodnevnim satima kada najveći broja naših sugrađana ide na posao ili vraća se sa posla. Velike gužve su za ovaj još uvijek mali grad postale ogroman problem koji mnoge naše sugrađane za volanom čini nervoznim i nezadovoljnim, jer koliko god ranije krenuli, na odredište ne stižu na vrijeme.

Spas je u ukidanju par desetina parking mjesta u ulicama u centru grada koje su jednosmjerne, a lako ih je učiniti duplo propustljivijim sa dvije saobraćajne trake.

Potrebno je centar grada sa već jednosmjernim ulicama učiniti jednim velikim kružnim tokom kojim će se automobili kretati u dvije trake. 

Ukidanjem postojećih parking mjesta u ulicama u najužem centru grada i izmještanjem istih na već postojeće parkinge kod hotela Drina i Gradskog parka uz izgradnju malih kružnih tokova na raskrsnicama od Gradskog parka do kružnog toka kod nove autobuske stanice dobili bi nekoliko puta veću propusnost automobila i ne bi imali gotovo nikakvih zastoja.

Na taj način, praktično ne bi imali zastoja kretanja automobila u centru grada uopšte i imali bi maksimalnu propusnost pri prolasku kroz grad u pravcima sjever-jug i istok-zapad. 

Uz već navedena postojeća dva parkinga građanima je sve nadohvat ruke u centru grada na maksimalno 300 m, a dodatnom gradnjom gradske garaže sa par stotina parking mjesta grad bi se riješio saobraćajnih gužvi, mi građani bi bili daleko manje nervozniji, a uz to još i zadovoljniji.


Gradimo našu budućnost zajedno!

Pobijediće Mikajlo Lazić!

Pobijediće Srpska!

Pobijediće Bijeljina!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )