FOTO: null

Na području Semberije i Majevice saobraća se usporeno, ali bez zastoja, rekao je Srni portparol preduzeća "Bijeljina-put" Nemanja Tolj.

Tolj kaže da je 20-ak ekipa ovog preduzeća danonoćno na terenu i čisti mrežu magistralnih i regionalnih puteva dugu 330 kilometara. 

On ističe da je najvažnije da ni na jednom dijelu putne mreže nije došlo do stvaranja poledice. 

"Naše ekipe čiste i razgrću nanose snijega koje jak vjetar neprestano vraća na kolovoze", rekao je Tolj i dodao da će nanosi koje je vjetar vraćao na puteve biti očišćeni u toku dana. 

Tolj je naveo da je preduzeće "Bijeljina-put" trenutno u višem, odnosno drugom stepenu pripravnosti, te da je za područje Bijeljine angažovao 10 ekipa, tri u Loparama i tri u Brčkom. 

Iako meteorolozi najavljuju veoma nisku temperaturu, i do minus 20 stepeni Celzijusovih, u "Bijeljina-putu" kažu da nisu zabrinuti, jer imaju sopstveni abrazivni materijal i dovoljno soli. 

"Imali smo dežurstva 24 časa i snijeg nas nije iznenadio, ali dosad smo imali i blagonaklonu zimu tako da raspolažemo dovoljnom količinom soli", rekao je Tolj. 

Preduzeće "Bijeljina-put" zaduženo je za održavanje gradskih ulica, kao i za 330 kilometara magistralnih i regionalnih puteva. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )