FOTO: Glas Srpske

Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu "Duša djece" za nepunih šest godina postojanja finasirao je liječenje za 627 mališana iz Srpske za šta je izdvojeno više od 35 miliona maraka.

Samo u ovoj godini zahvaljujući Fondu solidarnosti 172 djece je dobilo šansu za ozdravljenje,što je prema riječima direktorice Fodna solidarsnosti Jasminke Vučković najveća brojka u odnosu na prethodne godine.
 
Ona je istakla da su u ovoj godini pripremili novi Pravilnik sa izmjenama i dopunama pravilnika o načinu, postupku,obliku, obimu i rokovima korisćenja sredstava kojima se pojednostavljuju procedure odobravanja novca za liječenje u inostranstvu.
 
- Tokom pandemija virusa korona osvjestili smo problem putnih i troškova smještaja u inostranstvu i tada smo donijeli odluku o refundiranju tih troškova.
 
Ukidanjen vanredne situacije prestala je mogućnost refunacije a bili smo svjesni da to pitaje moramo urediti i da imamo prostora. Pa smo krenuli u izmjenu pravilnika prema kojem je sada omogućena refunacija troškova- rekla je Vučkovićeva i dodala da su u novom pravilnikom izbacili i dio administrativnih procedura koje su bespotrebno opterećivale roditelje djece kojima je neophodno liječenje i dijagnostika.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )