FOTO: null

Sanacija korita rijeke Gnjice u Loparama koje je oštećeno u prošlogodišnjim poplavama privodi se kraju i, ukoliko vremenski uslovi dozvole, biće završena za 15 dana, rekao je u Vukosavcima kod Lopara direktor Javne ustanove /JU/ "Vode Srpske" Dragan Anđel

Vrijednost ove investicije je 197.000 KM, a novac je obezbijedila Vlada Republike Srpske, posredstvom Fonda solidarnosti za obnovu Srpske. 

"JU `Vode Srpske`, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Vladom Republike Srpske, sanira štetu na tri lokacije na koritu rijeke Gnjice. Dvije lokacije su već završene, a radovi na trećoj su u toku", naveo je Anđelić, i dodao da je na ovoj lokaciji završeno oko 80 odsto poslova. 

On je podsjetio da je rijeka Gnjica tokom majskih i avgustovskih poplava prošle godine na području opštine Lopare napravila veliku štetu, obaloutvrda je na više lokacija bila raznesena i odnesena, dio korita je uništen, a ostali su veliki nanosi. 

Mirko Bikić iz preduzeća "Dis kompani", koje je izvođač radova, rekao je da je, od ukupno 250 metara na kojima se radovi izvode, sanacija završena na dvije lokacije - na središnjem dijelu korita između dva mosta u Loparama i uzvodno od mosta za Priboj, dok će na lokaciji nizvodno od mosta za Vukosavce sanacija korita u dužini od 60 metara biti završena za 15 dana. 

Bikić je podsjetio da su radovi na ovoj lokaciji počeli u decembru, te da su ih usporili loši vremenski uslovi. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )