FOTO: klix.ba

Narodno pozorište u Nišu izvelo je predstavu "San o zavičaju" u subotu 11.03. koja je nastala po motivima iz pjesama pokojnog Šabana Šaulića.

Kao specijalni gost na predstavi je bila Šabanova supruga Gordana Šaulić.
 
Vidno emotivna, ona je svoje impresije podijelila sa medijima.

– Ovo je pokazatelj koliko umjetnost ne poznaje granice. Pjesme koje je Šaban ostavio utkane su duboko u sudbine svih ljudi koji žive na ovim prostorima, i dio su i naših radovanja, patnji ali i tugovanja, svega onoga što jedan život čini. To je ova sjajna predstava i pokazala i zaista sam zahvalna autoru teksta Ivanu Velisavljeviću, reditelju Milanu Neškoviću kao i celokupnom ansamblu Narodnog pozorišta u Nišu na čelu sa direktorom Spasojem Milovanovićem koji su na ovaj način odali poštu Šabanu i dali još jednu dimenziju njegovim pjesmama.

Za njega, ali i za nas kao njegovu porodicu, to predstavlja veliku čast ali i ponos, i nadam se da će se ova predstava još dugo igrati, a po reakcijama publike rekla bih da će to zaista tako i biti – rekla je po završetku Gordana, a piše Blic.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )