FOTO: InfoBijeljina

U Batkoviću kod Bijeljine živi porodica Đurić u kojoj su petoro djece - Jovana, Milica, Milkica, Mila i Goran prvaci Republike Srpske u svojim uzrasnim kategorijama u džudou. Petoro članova džudo kluba "Panter" su jedinstven primjer u Srpskoj ali i šire. Tolika posvećenost sportu u jednoj porodici odavno nije viđena.

"U Repubilici Srpskoj sam bila prva i prošle i ove godine, a u državi sam takođe bila prva i nadam se da ću to ponoviti na takmičenju u Vitezu", priča za InfoBijeljina Jovana Đurić.

Njena sestra Milica dodaje da su treneri dobri, treniramo svaki dan,

"Imamo treninge od 8 do 10, te jutarnja trčanja i vježbe snage vikendom", laže Milica Đurić.



Nakon završene srednje škole ova, u sportu uspješna djeca, imaju jedinstvenu želju – da se školuju za policajce.

"Treniram već četiri godine džudo , prvo smo u Batkoviću išli na treninge a poslije smo prešli u Bijeljinu. Bio sam na takmičenjima u Sarajevu, Zvorniku, Berkovićima", kaže za InfoBijeljina Goran Đurić.

Majka Gospava i otac Branislav inače RVI , ponosni su zbog ono što su njihova djeca do sada uradila u sportu i u školi. Pomažu im u njihovom željama koliko su u mogućnosti, a njihove materijalne mogućnosti nisu velike .

"Šest dana u sedmici idemo u Bijeljinu na treninge, od šest naveče do 11 sati budemo u sali. Puno je teško ali moramo da ispoštujemo i trenera i klub, a i da bi djeca što više napredovala. Sad imamo problem i sa prevozom, gorivo je poskupilo, auto nam je malo za nas sedmoro da sjednemo. Presrećan sam kao otac, iako sam RVI poslije svega ovoga kad osvoje zlatnu i srebrnu medalju hoće da me udavi koliko sam radostan i zahvalan, priča nam otac Branislav.



U klubu "Panter" ističu da će kvaliteti mladih Đurića tek doći do izražaja jer predstoje balkanska prvenstava na kojim se očekuju nove medalje.

"To je jedna uspješna, vrijedna porodica, rijetkost je u današnje vrijeme uopšte da imate petoro djece a kamoli da svih petoro budu šampioni u svim uzrasnim kategorijama. Prije četiri godine imali smo projekat "Besplatan trening džudo u škole" svjetske džudo federacije kada je izabrana škola Batković. Tada su i djeca iz porodice Đurić počela da treniraju", kaže za InfoBijeljina Vladimir Đokić, trener DŽK Panter.

Petoro šampiona u jednoj porodici podatak koji nikog ne može ostaviti ravnodušnim. Za ovu djecu je itekako potrebno sponzorstvo ljudi dobre volje , a koji imaju mogućnost da pomognu, s obzirom da je cijena sportske opreme za ovu porodicu preveliki izdatak.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )