FOTO: null

Udruženje samohranih majki "Zara", koje je osnovano u Bijeljini i jedina je ovakva organizacija u BiH, već je okupilo stotinjak članica, rekla je Srni predsjednik Udruženja Novka Mirić.

Mirićeva ističe da je interesovanje za ovo udruženje za mjesec-dva, od kako je zaživjelo, izuzetno veliko, što potvrđuje činjenicu da je ovaj društveni problem akutan. 

"Žene koje same brinu o svojoj djeci su u veoma teškom položaju, susreću se sa brojnim i teško rješivim problemima, nailaze na svakodnevne prepreke u ostvarivanju najosnovnijih prava. Djeci i njihovim majkama koje same brinu o njihovoj egzistenciji, školovanju, kasnije i zapošljavanju, svakako treba pomoći", kaže Mirićeva i dodaje da Udruženje nailazi na široku podršku. 

Ona je navela da je osnovni cilj osnivanja Udruženja poboljšanje društvenog položaja samohranih majki, školovanje njihove djece, zapošljavanje, te rješavanje njihovog stambenog pitanja. 

"Izborićemo se prvo za prostorije, da bismo lakše djelovali, i to nam je za sada prevshodni cilj, a potom krenuti u borbu da bismo majkama, bez pomoći drugog roditelja, pomagali u rješavanju problema koji njihovu djecu dovode na rub egzistencije", naglasila je Mirićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )