FOTO: Facebook

Načelnica Jezera Snežena Ružičić poručila je da se već godina bori da Jezero dobije bankomat te da je već pet godina slala molbe svim bankama u okruženju, što ranije nije pronalazilo razumijevanje.

- Bankomat će biti od velikog značaja za cjelokupno stanovništvo opštine Jezero, pogotovo za stariju populaciju i penzionere jer će na lakši i jednostavniji način moći da podignu svoj novac - napisala je na Facebooku Ružičić.
 
Ružičić smatra da će bankomat olakšati život građana.
 
- Cilj ove usluge je da olakša svakodnevni život stanovništva i smanji dodatne troškove odlaska u susjedne općine radi podizanja novca. Takođe, ovo je stvaranje uslova za razvoj turizma i olakšavanje turistima da dođu do svog novca i utroše ga za usluge na području opštine - dodala je. 

 
Građani BiH tokom godina navikli su na razne "svečanosti" povodom i više nego bizarnih događaja, pa ni otvaranje bankomata nije izuzetak.
 
Podsjetimo, u septembru 2018. godine svečano je otvoren prvi sloj asfalta dionice lokalne ceste Breza - Prhinje, a činu otvaranja je prisustvovao i imam lokalne džamije Amir-ef. Mukaća koji je učenjem dove blagoslovio otvaranje dionice.
 
Takođe, u oktobru 2020. godine u Kaknju je upriličeno svečano puštanje u funkciju E-kontejnera, namjenskog kontejnera za elektronski otpad.
 
Ipak, najviše pažnje izazvalo je svečano otvaranje trotoara ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu u novembru 2016. godine. Tada je upriličen i svečani obilazak na kojem su prisustvovali tadašnji načelnik Opšine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, piše DEPO PORTAL
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )