FOTO: null

Privrednici u Republici Srpskoj koji su pretrpjeli štetu od poplava oslobođeni su ove godine plaćanja posebne republičke takse, a mogućnost oslobađanja od poreza na nepokretnosti do sada je odobrilo pet opština, među kojima nije Bijeljina, izjavio je dana

Na seminaru, koji je održan u Područnoj privrednoj komori Bijeljine, Kovačević je brojnim zainteresovanim poslodavcima iz regije predstavio izmjene poreskih propisa u ovoj godini i jedinstven sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa. Kovačević je rekao novinarima da su brojne izmjene usmjerena na olakšavanje poslovanja privrednicima koji su pretrpjeli štetu tokom majske poplave i uvođenje obaveza prema Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Privrednicima bijeljinske regije na seminaru su predstavljena i iskustva jednošalterskog sistema registracije poslovnih subjekata u Republici Srpskoj koji je uveden u decembru prošle godine. Stručnjaka iz Poreske uprave Mirko Miličević rekao je novinarima da je jednošalterski sitem dao odlične rezultate i da je od početka njegove primjene registracija poslovanja privrednih društava u Republici Srpskoj veća za 47 odsto.

On je istakao da ovaj pojednostavljeni sistem omogućava osnivanje firme u Republici Srpskoj sa manje procedura i uz značajno manje troškove.

Miličević je podsjetio da se pri registraciji firme u Srpskoj sada pojavljuju samo tri institucije, dok je ta procedura ranije zahtijevala obilazak 11 institucija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )