FOTO: null

Sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS-u već dva meseca stoji u mestu zbog pokušaja lidera ove stranke Mladena Bosića da do marta sledeće godine, kada je planirano održavanje redovne stranačke skupštine, iz SDS-a eliminiše sve koji se protive njegovom

Kako za naš list tvrde odlično obavešteni izvori, Bosić je iz predstojeće trke za poziciju predsednika najveće opozicione stranke u RS već uspeo da otpiše najveći broj potencijalno opasnih protivkandidata, poput Ognjena Tadića ili Mirka Šarovića, udomivši ih na raznim funkcijama u zajedničkim organima BiH. Navodeći da je lideru SDS-a za miran san do skupštine jedino još preostalo da "slomi" aktuelnog gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića, koji uživa veliku podršku baze u Semberiji, izvori Pressa tvrde da su zakulisne igre na eliminisanju Bosićeve konkurencije glavni razlog nezapamćenog kašnjenja sa organizacijom stranačkih izbora.

 

- Iako su opšti izbori u RS i BiH završeni pre dva meseca, organi SDS-a još nisu sproveli analizu ostvarenog, niti je utvrđeno ko je zaslužan ili odgovoran za dobre, odnosno loše rezultate koje su stranka i njeni kandidati ostvarili na različitim nivoima vlasti. Mada je još ranije bilo predviđeno da skupština stranke bude održana u martu i da na njoj bude birano novo stranačko rukovodstvo, zbog ovih kašnjenja moguće je da se ona prolongira za mesec ili dva - kažu naši sagovornici.

Dodajući da su Mirko Šarović i Ognjen Tadić, dvojica potpredsednika SDS-a, koji su u stranačkim kuloarima ranije često pominjani kao mogući protivkandidati Bosiću, "kupljeni" pozicijama u Savetu ministara i Domu naroda Parlamenta BiH, sagovornici našeg lista ističu da se kao tvrd orah u Bosićevim nastojanjima da se ponovo dočepa funkcije predsjednika stranke jedini pokazao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

 

- Bosić sada pokušava da na svaki način oslabi Mićićevu moć i spreči ga da se kandiduje za predsednika. Kad bi skupština stranke bila održana sutra, Mićić bi sigurno bio mnogo bliži pobedi od Bosića - tvrde naši izvori.

U kratkom telefonskom razgovoru za naš list Mićo Mićić je izjavio da još nije doneo odluku da li će se kandidovati za predsednika SDS-a na predstojećoj stranačkoj skupštini.

- O tome još nisam razmišljao. I ranije sam imao veliku podršku iz baze, ali sam odustajao od kandidature, smatrajući da ima ljudi koji bi taj posao bolje obavljali. Videćemo šta će se dogoditi - rekao je Mićić.

Šef SDS-a Mladen Bosić nije odgovarao na pozive Pressa.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )