FOTO: null

Banjaluka - Samo tri utakmice bile su potrebne Samiru Memiševiću da pokaže kvalitet u holandskom prvenstvu i odmah je izabran u idealni tim četvrtog kola.

Njegov Groningen odigrao je meč bez golova sa PSV-om, a Memišević je bio neprelazan u odbrani, što nije promaklo holandskim izvještačima. U dresu novog tima debitovao je protiv Ekscelziora, kada je zamijenio nekadašnjeg reprezentativca "lala" Hedvigsa Madura u drugom kolu i od tada se ustalio u timu.

- Odigrali smo dobru utakmicu, te pokazali snagu i karakter protiv PSV-a koji se takmiči u Ligi šampiona. Imali smo peh da nakon pola sata igre ostanemo bez igrača koji je dobio crveni karton. Izdržali smo jake napade i mislim da sam se zasluženo našao u timu kola zajedno sa golmanom Serhiom Patom, ali je i ostatak ekipe obavio odličan posao - izjavio je Memišević za "Glas Srpske".

Gledajući dosadašnje partije brzo se adaptirao na nove uslove nakon odlaska iz Radnika.

- Prošao sam pripreme sa Radnikom i kada sam došao na preglede, "porazbijao" sam testove. Već poslije dva treninga rekli su mi da ozbiljno računaju na mene - rekao je Memišević.

Groningen je poznat kao klub koji od talenata stvara dobre igrače, a njegovu školu izučili su Dušan Tadić i Filip Kostić.

- Sve nas je doveo isti menadžer. Groningen je ovdje institucija. Sve se radi profesionalno i pazi se na svaki detalj, od ishrane do odjeće. Sigurno je da u BiH ima više talenata, ali nema uslova i sve se radi navrat-nanos. Tek kad odeš, vidiš gdje si bio - naglasio je visoki štoper.

Porediti kvalitet Premijer lige sa jednom od najjačih liga svijeta nije nimalo zahvalno.

- Razlika je baš ogromna. U BiH se igra defanzivno, dok se ovdje igra totalni fudbal. U meču protiv PSV-a igrali smo pred 35.000 ljudi, što je prelijep osjećaj. To me oduševilo, mada i ovdje ima prosječnih ekipa. Ipak, i njih se treba čuvati jer svi igraju na gol više - rekao je Memišević.

Pregovori o prelasku u Holandiju trajali su više od dva mjeseca.

- Holanđani dobro izvažu prije nego što kupuju. Moraju se uvjeriti u kvalitet, a meni se isplatilo čekanje - zaključio je 23-godišnji fudbaler.

Reprezentacija

Za reprezentaciju BiH debitovao je krajem maja ove godine u prijateljskom susretu sa Španijom, ali ga selektor Mehmed Baždarević nije pozvao za susret protiv Estonije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

- Iskreno, ne znam razlog i mogu se samo nasmijati na to. Očekivao sam poziv, ali selektor ima svoje viđenje i njegova je stvar koga će pozvati. Moje je da igram i nadam se da ću dobiti poziv za iduću utakmicu - rekao je Memišević.

Radnik

Njegov bivši klub Radnik napustio je trener Slavko Petrović, ali njegov nekadašnji učenik smatra da je ekipa spremna za izazove.

- To je veliki udarac za tim, ali je Petrović odlično fizički spremio ekipu, koja može da nastavi pravim putem uz dobrog trenera. Realnost je sredina tabele jer ima dosta novih igrača i teško je očekivati da se ponovi uspjeh koji smo ostvarili prošle sezone kada smo priredili senzaciju - naglasio je Memišević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )