FOTO: null

Odnos funkcionera SDA Ramiza Salkića prema Srbiji, Republici Srpskoj i Srbima pokazuje da se radi o zlonamjernoj osobi koja podržava ili je bliska grupama čija se ideologija temelji na terorizmu i širenju straha.

Otuda je za Salkića taktička združena vježba policija Srbije i Republike Srpske, pod službenim nazivom "Drina 2016" - "zabrinjavajuće zveckanje naoružanjem na Drini", koje, ni manje ni više, "može da dovede u krizu dobre komšijske odnose BiH i Srbije".

Za krizu dobrih komšijskih odnosa pobrinula se upravo SDA, koja je učestvovala u zabrani državnom vrhu Srbije da prisustvuje komemoraciji u Srebrenici, oslobađanju od odgovornosti ekstremista koji su htjeli da linčuju premijera Srbije Aleksandra Vučića, a zatim se usprotivila referendumu o Danu Republike Srpske.

Salkić zaboravlja da su komšijski odnosi Republike Srpske i Srbije uvijek bili dobri, odnosno bratski, da su dobri odnosi i sa hrvatskim narodom u BiH, te velikim brojem bošnjačkog naroda koji objektivno posmatra stvari i ne vidi nikakvu prijetnju Srbije prema BiH.

Zapravo, Salkić svojom pričom o "zabrinjavajućem zveckanju naoružanjem" hoće da nametne Republici Srpskoj svoju ideologiju, usuđujući se čak da pozove srpski narod da se "distancira od ratnohušačke politike Milorada Dodika /predsjednika Republike Srpske/".

Koliko vrijede Salkićeva uvjeravanja da i drugi pored Bošnjaka imaju u BiH zagarantovanu konstitutivnost, slobodu i mir, prokomentarisao je predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović istakavši da "gdje god nije bilo djelovanja Herceg Bosne, kao izraza političke volje hrvatskog naroda, Hrvata više nema".

Drugim riječima, gdje nema institucija Republike Srpske kao izraza volje srpskog naroda, Srba više nema. Tako ih više nema ni u Federaciji BiH.

Umjesto da u prvi plan stavi vježbu policije kao prvorazredni odgovor na sve veće prisustvo terorista na ovim prostorima, Salkić mijenja teze, pa terorističke akcije ne vidi kao prijetnju, već za nju smatra združenu vježbu policijskih snaga Srpske i Srbije.

On ne upozorava na terorizam, koji je Republika Srpska osjetila u aprilu prošle godine u Zvorniku - Salkiću su opasniji Srbi koji izvode vježbe s ciljem obuke protiv baš takvog terorizma.

Salkić ne dijeli mišljenje više od deset hiljada ljudi iz Republike Srpske i Srbije, koji su posmatrali vježbu, kao ni dobronamjerne istupe predsjednika Srbije i Republike Srpske Tomislava Nikolića i Milorada Dodika.

Oni su u ocjenama isticali da je "vježba pokazala kako policije Srbije i Republike Srpske uspješno sarađuju i da ne postoji zadatak koji ne mogu zajedno da riješe".

Izgleda da je stvarna želja Ramiza Salkića da njegova SDA i "veliki vezir" Bakir Izetbegović dobiju dominaciju u Republici Srpskoj, a da ih Srbija stalno zapitkuje šta da radi kako ih ne bi uvrijedila.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )