FOTO: null

Ruska kompanija Slavitsa očigledno pokušava da zaradi na zahladnjelim odnosima Moskve i Vašingtona, time što je počela da proizvodi sladoled pod imenom “mali Obama“, na taj način iritirajući zvaničnike Sjedinjenih Američkih Država.

Proizvod, na ruskom tržištu pod imenom "Obamka", prekriven je čokoladom a na ambalaži je prikazan crtež mladog Afrikanca sa osmjehom na licu, minđušom u uhu i sladoledom u ruci.

Kompanija iz sibirskog grada Krasnojarsk navodi da je jednostavno riječ o ciljnoj grupi, koja se odnosi na djecu, zbog “veselog“ sadržaja crteža.

“Sa različitim ukusima i glazurama, sladoled simbolizuje različite rase naše planete“, naglasili su i dodali da je crtež dječaka inspirisan jednim sovjetskim filmom.

Zapravo je riječ o popularnom sovjetskom crtanom filmu o ostrvu Čunga-Čanga, magičnom i srećnom mjestu sa neograničenom količinom zabave.

"Nazivi sladoleda moraju da imaju ime koje se lako pamti. Za one sa bogatom maštom, razne varijacije mogu da padnu na pamet, ali ovaj proizvod je za djecu i nema veze sa politikom“, zaključeno je u izjavi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )