FOTO: N1/Reuters

Fudbaleri Šahtara iz Donjecka po drugi su put ove sezone savladali madridski Real u grupi B Lige šampiona, nakon slavlja 3-2 u 1. kolu u Madridu, ukrajinski prvaci bili su bolji i u 5. kolu u Kijevu sa 2-0 (2-0).

Pogotke za Šahtar postigli su Dentinho (57) i Solomon (82).

Prvi pogodak "rudari" su postigli iz kontranapada nakon kornera Reala. Lopta je brzo prebačena u gostujući kazneni prostor gdje je Mendy presjekao dodavanje, no niko od njegovih saigrača nije raščistio situaciju, pa je na loptu natrčao Dentinho i pogodio gornji desni ćošak nemoćnog Courtoisa. Pobjedu je potvrdio Solomon, on je primio loptu na sredini terena i krenuo prema suparničkom golu. Kako mu niti jedan igrač Reala nije ulazio u blok, odlučio se na udarac s vrha šesnaesterca prostora i pogodio donji desni ćošak.

Ovom pobjedom Šahtar je sustigao Real na ljestvici, oba sastava sada imaju po sedam bodova, jedan manje od vodeće Borussije iz Moenchengladbacha.

Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je čitav susret za Real koji će tako prolazak u osminu finala morati tražiti u poslednjem kolu kada za osam dana dočekuje Borussiju.

U susretu grupe A Salzburg je kao gost svladao Lokomotiv u Moskvi sa 3-1 (2-0). Dvostruki strijelac za Salzburg bio je Berisha (28, 41), nakratko je na 2-1 smanjio Mirančuk (79-11m), no samo dvije minute potom Adeyemi (81) je vratio prednost na dva gola.

Bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao je čitav susret za Lokomotiv.

Ovom pobjedom Salzburg je preskočio Lokomotiv na ljestvici, sada je treći s četiri boda, jednim više od posljednjeg Lokomotiva. Branilac naslova Bayern već je osigurao prvo mjesto u grupi s maksimalnih 12 bodova, sedam više od drugog Atletica prije njihovog međusobnog susreta u Madridu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )